4 Eylül 2008 Perşembe

"Tarihin yükünü biz omuzlamayız"

Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, Ermenistan ve Belçika maçları öncesinde düzenlediği basın toplantısında Ermenistan karşılaşmasının siyaset sahnesine hapsedilmemesi gerektiğini belirterek, "Biz bunu bir savaş olarak görmüyoruz" dedi.
Futbolun da sportif bir olay olduğunu belirten Terim, "Bu bizim için sadece bir futbol maçı. Biz bunu bir savaş olarak görmüyoruz. siyasi sorunları, tarihten gelen çekişmeleri düşünerek bir maça hazırlanamazsınız. Tarihin yükünü omuzumuzda da taşıyamayız bu maç öncesinde. Biz futbolcular çabuk düşünür, çabuk uygular, çabuk oynamayı severiz ama tarihin yükünü omuzumuza almaya çalışırken bu bizi yavaşlatır. Bu bizi yavaşlattığı gibi oyunumuzu da bozar." dedi.

Ermenistan Milli takımının özellkle evinde güçlü bir takım olduğunu belirten Terim, "Ermenistan kendi evinde agresif oynayan bir takım. Oyuncuları genellikle Rusya 2. ligi'nde mücadele ediyor ve bu karşılaşmaya 50 bin kişiden fazla bir taraftar topluluğu bekleniyor. Bunları düşündüğümüzde kendi evinde çok koşan etkili bir takımla karşılaşacağız." dedi.

"BLICK BİLE DEĞİŞTİ !.."
Basın mensuplarının soruları üzerine, yeniden bunun bir futbol olayı olarak algılanması gerketiğini belirten Terim, "İşin siyaset tarafı bizi aşar ancak umarız ki dünyadaki birçok ülkeyi birleştiren futbol yine o güzel yanını yansıtır." dedi ve EURO 2008 öncesinde kendisi hakkında yayın yapan İsviçre'nin Blick gazetesini örnek verdi.

Önyargıların kırılabileceğini belirten Fatih Terim, Blick gazetesini ve gazetede kendisiyle ilgili çıkan övgü dolu sözler ve "Biz önyargılı davranmışız" ifadelerini içeren sayısını göstererek örnek verdi.

Ümit Milli takım maçında herhangi bir olay çıkmadığını belirten Terim, "Umarım bu karşılaşmada da böyle bir olay olmaz" dedi.

"GRUPTA KIRILMALAR OLACAK"
Milli Takım'da sakat futbolculara her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirten Terim, EURO 2008'de yaptığımız seriyi hatırlatarak yine öyle bir seri yaparak başlamak istediğimizi belirtti. "Grupta kırılmalar olacaktır. Bunun ne zaman olacağını, kimin kırılacağını bilemeyiz" diyen Terim, Milli Takımın şu anda dünyanın gözünü üzerine çeken takımlardan birisi olduğunu söyledi.

Gruptan tek takım çıkacak olması nedeniyle "4 maçta 12 puan" parolasıyla hareket edeceklerini belirten Terim, "İnşallah bunu da başarırız" dedi.

Sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle istenilen kadroya ulaşılamayacağını belirten Terim, "Sezon başları genelde kötü oluyor ama bu sene daha da kötü. Kurmak istediğimiz orta saha olan Emre-Hamit-Marco üçlüsünü biraraya getirmek zor görünüyor ancak onların yerine görev alacak arkadaşlar da en az onlar kadar yeterli olacaktır." dedi.

"İsimler değişebilir ancak oyun felsefemiz değişmeyecek" diyen Terim, Ümit milli Takım'la A Milli Takım'ın artık birbirine daha yakın olacağını belirterek yeni isimlerin A Milli Takım'a gelmeye devam edeceğini söyledi.
"MİLLİ FORMA PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ"
Milli takım formasının pararlık konusu yapılamayacağını belirten Terim, Avrupa'da yaşayan Türk futbolcuların bulundukları ülkenin Milli takımlarını seçmesi karşısında suçlanmalarının kabul edilemeyeceğini söyledi. Hocaların gidip tek tek kendileri ve ailleleriyle görüştüklerini ancak kimi zamanlarda 'A Milli takım olmazsa oynamam' diyen oyuncularında olduğunu, kimi zaman ise ailelerin karşı çıktığını ancak kendilerinin bunları açıklamak istemediklerini söyledi.
(Ligtv.com.tr)

Hiç yorum yok:

trksh

Hep Seninleyiz Türkiye.MP3