5 Ağustos 2008 Salı

Van Nistelrooy Hollanda'yı bıraktı

Real Madrid'in Hollandalı golcüsü Ruud van Nistelrooy, milli takım kariyerini noktaladı.

Hollanda Futbol Federasyonu'ndan (KNVB) yapılan açıklamada 32 yaşındaki Van Nistelrooy'un milli takımı bıraktığı belirtildi

Deneyimli golcünün, Real Madrid ve Hollanda'yı birlikte götürmesinin mümkün olmadığı sonucuna vardığı ve kararını milli takım teknik direktörü Bert van Marwijk'a bildirdiği ifade edildi.

Van Nistelrooy, "Real Madrid ve Hollanda milli takımını birlikte götürmek benim için fiziksel açıdan çok ağır bir yük olacaktı, bu yüzden bir seçim yapmak zorunda kaldım. Güzel bir Avrupa Şampiyonası'ndan sonra iyi duygularla ayrılıyorum" dedi.

Milli takımla ilk maçına 1998 yılında çıkan Van Nistelrooy, 64 kez formasını giydiği Hollanda adına 33 gol kaydetti.

Euro 2000'i dizindeki sakatlık yüzünden kaçıran Van Nistelrooy Euro 2004 finallerinde dört gol kaydetti. 2006 Dünya Kupası'nda bir golü bulunan usta forvet, Hollanda'nın çeyrek finalde Rusya'ya elendiği Euro 2008'de iki gol attı.

Marco van Basten'in ayrılmasından sonra 1 Temmuz'da Hollanda milli takım teknik direktörü olarak göreve başlayan Van Marwijk, Van Nistelrooy'un tecrübesinden ve kalitesinden yararlanamayacak olmasına üzüldüğünü söyledi.

Van Marwijk, "onunla uzun bir görüşme yaptım. Kararına saygı duymaktan başka elimden bir şey gelmiyor. Kendisine Real Madrid'de başarılar dilerim" dedi.

Hollanda, Van Marwijk yönetiminde ilk sınavını 20 Ağustos'ta Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in Rusya'sına karşı verecek.

Ruus van Nistelrooy 2006'nın Temmuz ayında 15 milyon euroya Manchester United'dan Real Madrid'e transfer oldu. Hollandalı forvet, 2001 Nisan'da, o zaman için İngiltere rekor olan 19 milyon sterline (24 milyon euro) PSV Eindhoven'den United'a geçmişti.

Hiç yorum yok:

trksh

Hep Seninleyiz Türkiye.MP3